svētdiena, 2012. gada 26. februāris

Es paņemu priekšā katru grāmatu, un, ja nav piezīmju, nav orgasma.


„Kādā brīdī viņam (bibliofilam) bija tik daudz sējumu – domāju, to skaits pārsniedza divdesmit tūkstošus -, ka nebūt ne mazajā mājā grāmatplauktus vajadzēja izvietot kā publiskajās bibliotēkās. Vannas istabā pie visām sienām bija grāmatas, vien dušā ne, un tās nesabojājās tikai tāpēc, ka Brauers (bibliofils) vairs nemazgājās siltā ūdenī, lai izvairītos no tvaiku rašanās. Tiklab vasarā, kā ziemā viņš dušojās aukstā ūdenī. Zināt, līdz kam viņš nonāca? Viņš kādam draugam uzdāvināja automašīnu, lai varētu izvietot grāmatas arī garāžā.” (K.M. Domingess „Papīra nams”)

Traki! Apmēram pirms 2 gadiem jums vēstīju par savu bibliofīliju, toreiz man tas šķita hihīgi, bet kopš manā lasītprieka liesmā nonāca īpaša pagale – „Papīra nams”, raugos uz to nopietnāk. Turpmāk būšu uzmanīgs - sekošu līdzi, vai āda nemetas pergamenta krāsā, kas varētu nozīmēt, ka detoksējas pārdozētie epiteti, metaforas utt.

„Es paņemu priekšā katru grāmatu, un, ja nav piezīmju, nav orgasma.” (K.M. Domingess „Papīra nams”)

Tāpat rūpīgi izvērtēšu, vai tiešām man ir vajadzīgs konkrētais literārais sakars, varbūt tomēr labāk atstāt acis „biksēs”.

Esiet uzmanīgi arī jūs, mani mīļie lasītpratēji, ar grāmatu Kazanovas būšanu!


5 komentāri:

Annija teica...

Man atkal šķiet, ja nelasīšu kādu laiku, tad palikšu stulba, degradēšos. Vienu grāmatu arī nepatīk lasīt, tādēļ lasu vairākas paralēli. (blush)
Var jau 'aizšaut garām ar grāmatas izvēli, bet vismaz radīsies savs viedoklis par darbu. :)

Lapsene teica...

Romeo, Romeo - vispār ne pa ķeksi tagad tev kaut ko klusi, klusītiņām austiņā iečukstēšu - tur, kur tu esi izlicis skatlogu ar grāmatu, kuru lasi, ir ieviesusies kļūdiņa maza, kas man lasītājam, actiņā grauž [bet varbūt jau es esmu perfekcioniste], bet gluži vienkārši latviešu valodā nav vārda "patreiz", bet toties ir "pašreiz" ;) Piedod man manu kluso un neredzamo urķēšanos tevis veidotajā! (:

Romeo teica...

--> Annī
Un piezīmes grāmatās Tev arī ir? :)

--> Lapsene
Nokasīju vārdu nost, lai Tavai acij nav jālamājas. ;)

Annija teica...

Nē, piezīmju nav, paturu domas prātā.

Tāpat prātā paturēju, ka pirms teju diviem gadiem Tev grāmatu Kazanovas titulu piešķīru! :-P

Romeo teica...

--> Annie
Ko var piešķirt, to var atņemt. Jāuzmanās no titulu inkasso! :)