svētdiena, 2010. gada 12. septembris

Specvienība

Iepazīstieties, mana „9. rota”! Īsta specvienība, kas šodien ap pusdienlaiku iebruka mežā, lai saņemtu 3 spaiņus gūstekņu. Misija tika veiksmīgi arī izpildīta pateicoties vietējai sēņomānei, sievietei zilajā kapucē, kas bildē iet pa priekšu „sarkangalvītei”. Viņa mūs ieveda īstās sēņu raktuvēs, kur mums atlika tikai liekt muguras un „cirst”. Tik vienkārši! Bez viņas gan mēs būtu kā Raimonds Pauls bez klavierēm vai Džilindžers bez cigarešu dūmiem.

13 komentāri:

Ilva teica...

Mana brigāde arī šodien devās sēņot. Viņi saka, ka kārtīgi meklējot, līdz zelta bedrei varot nokļūt arī bez sarkangalvītes palīdzības. :)

Livars teica...

Man gan no ūdens, mušmirēm un bedrēm bail - labāk atmiņā apceru, agrā jaunībā - ar sajūsmu lasīto Dž. D. Selindžera "Uz kraujas rudzu laukā". To iespējams caurtārpot arī pēc veiksmīgas sēņošanas un to daļējas apēšanas /izteiksmīgākos meža citātus/ atstājot ieslodzītus burkās, mucās, emaljētos spaiņos, vai šņorēs savērtus /tas/, kaut Džilindžera dūmos žāvētus /tas/!
Ps. Kas tas tāds - pirms sarkangalvītes un sievietes zilajā kapucē? /lūk tas ir jautājums, kāpēc netiek minētas visas darbojošās personas un izpildītāji?/... Esmu nemierā ar sižeta izklāstu ... /interpretējumu, iestudējumu/...

Romeo teica...

--> Ilva
Nokļūt jau varbūt var, bet pēc tam taču vēl jātiek arī atpakaļ un tam lieti noder sarkangalvītes vai sēņomāni, kas perfekti pārzin mežu. Rasistiski laupījāt tikai kādas konkrētas krāsas sēnes vai visas, kas ēdamas?

-->Livar
Dž. D. Selindžera "Uz kraujas rudzu laukā" ievietošu savā apskatāmo grāmatu sarakstā, ko varētu arī izlasīt, ja iepatiksies.
Ar personāžiem iepazīstināju tikai vizuāli, jo sīkākai to "sekcijai" mana rota pretojās. Būtu es bildē, tad vismaz ar vienu rotas biedru varētu tuvāk iepazīstināt.

Livars teica...

P.s - pie atbildes.
Jautājums, kurš tādā gadījumā fotogrāfē? Kurš izsekoja visu procesu? Mēs, lasītāji tiekam maldināti vai maz,vai nemaz -informēti!? Nekas arī netika minēts par sēņu savākšanas /ievākšana/ operatoru sertifikāciju un mežu /mežmalu, izcirtumu, brikšņu/ pieejamības atļaujām... Viena neziņa...

Par grāmatu - Manā skatījumā - laba! Un Tu arī raksti labi!
Un lasītājiem lai ir labi!

Ilva teica...

Pašai sēņošana izpalika, bet pēc laupījuma spriežot, ka cirstas visas pēc kārtas, kas izskatās ēdamas.

Romeo teica...

Livar, es fotogrāfēju. Slepenu misiju plānus jau sīkumos neizklāsta, ja nu vienīgi www.wikileaks.com.
Varu Tev atklāt tikai savu galveno secinājumu: Sēņojot nevilkt balto kreklu un mīļākās bikses. (ja vien netaisās palikt mežā pavisam).
Paldies, un lai Tev arī labi! (sun)

Lilu teica...

Tu uz mezhu dodies seenjot, kaa uz sveetkiem un veel paspeej izspiegot paareejos seenjotaajus! apsveicami, nu dien.. =)

Romeo teica...

Iegājām mežā dažādi, bet iznācām gan visi vienādi - netīri ^^

Lilu teica...

sīkums, ka netīri (ja izmazgājami), galvenais jau laupījums!

Anonīms teica...

twitter.com esi sastopams?

Romeo teica...

Lilu, Tu jau runā kā vikings (angel)

Anonīms, jā un nē. Jā, jo konts man ir rezervēts twitter.com un nē, jo es to pašlaik nelietoju.
Kāpēc tāds jautājums?

Lilu teica...

Tu to par netīrumiem jeb vikingu vērtību sistēmu?

Romeo teica...

Vērtību sistēmu - "galvenais jau laupījums!"